Duitsland streeft naar een van de meest liberale cannabiswetten in Europa

Duitsland streeft naar een van de meest liberale cannabiswetten in Europa

De laatste jaren heeft Duitsland een aantal veranderingen doorgevoerd in zijn drugswetgeving. Het land streeft ernaar om een van de meest liberale cannabiswetten in Europa te hebben.

In 2017 heeft de Duitse regering cannabis officieel als een medicijn erkend. Patiënten met ernstige aandoeningen zoals multiple sclerose, chronische pijn en kanker kunnen cannabis voorgeschreven krijgen als onderdeel van hun behandeling. Hoewel de wetgeving nog steeds streng is, is het een stap in de goede richting voor Duitsland.

In 2019 heeft de Duitse regering ook een wet aangenomen die het voor mensen mogelijk maakt om cannabis te gebruiken voor recreatieve doeleinden. De wet stelt dat mensen maximaal 10 gram cannabis mogen bezitten voor persoonlijk gebruik. Er zijn ook strenge regels voor de verkoop van cannabis, waaronder het verbod op verkoop aan personen onder de 18 jaar.

Hoewel Duitsland nog steeds een van de strengste cannabiswetten in Europa heeft, is het duidelijk dat het land streeft naar een meer liberale benadering. Het is een goede zaak dat Duitsland deze stappen neemt om cannabis toegankelijker te maken voor patiënten en recreatieve gebruikers.