Duitsland stopt met premie op aankoop elektrische auto

Duitsland stopt met premie op aankoop elektrische auto

‘s

De Duitse regering heeft aangekondigd dat het einde is gekomen voor de premie op aankopen van elektrische auto’s. De regering had de premie in 2016 ingevoerd om de verkoop van elektrische auto’s te stimuleren. De premie was bedoeld om consumenten te helpen bij de aanschaf van een elektrische auto, die vaak duurder is dan een vergelijkbare benzine- of dieselauto.

De Duitse regering heeft de premie nu stopgezet omdat de verkoop van elektrische auto’s in Duitsland in de afgelopen jaren sterk is gestegen. Volgens de regering hebben de prijzen van elektrische auto’s ook sterk gedaald, waardoor de premie niet langer nodig is.

Hoewel de regering de premie stopzet, zal ze nog steeds geld investeren in het stimuleren van de verkoop van elektrische auto’s. Ze zal bijvoorbeeld subsidies blijven geven voor het installeren van laadstations en het verbeteren van openbaar vervoer.

De Duitse regering hoopt dat deze maatregelen zullen helpen om de verkoop van elektrische auto’s te verhogen en zo bij te dragen aan het verminderen van de uitstoot van schadelijke stoffen. Het is echter belangrijk om te benadrukken dat de stopzetting van de premie geen negatief effect zal hebben op de verkoop van elektrische auto’s. De regering verwacht dat de verkoop in de komende jaren zal blijven toenemen.