Duitsland kent laagste inflatie in bijna 2,5 jaar

Duitsland heeft de laagste inflatie in bijna 2,5 jaar geregistreerd. Volgens de meest recente cijfers van het federale statistiekbureau, heeft de inflatie in Duitsland in juli 0,4 procent geregistreerd. Dit is de laagste inflatie sinds december 2016.

De lage inflatie is vooral te wijten aan de daling van de energieprijzen. De prijzen van energieproducten daalden met 4,2 procent in juli. Ook de prijzen van voedingsmiddelen daalden met 0,3 procent.

De lage inflatie is een goed teken voor de Duitse economie. Het betekent dat de koopkracht van consumenten stijgt en dat bedrijven meer geld overhouden om te investeren.

Ondanks de lage inflatie, blijft de Duitse economie een van de sterkste in Europa. De Duitse economie groeide met 0,4 procent in het tweede kwartaal van 2019. Dit is een stijging ten opzichte van het eerste kwartaal, waarin de economie met 0,4 procent kromp.

Hoewel de lage inflatie een goed teken is voor de Duitse economie, is het ook een zorgwekkend signaal. Het betekent namelijk dat er weinig druk is om de prijzen te verhogen. Dit kan leiden tot lagere lonen en minder investeringen.

Om ervoor te zorgen dat de Duitse economie blijft groeien, moeten bedrijven hun investeringen verhogen en hun productiviteit verbeteren. Als bedrijven meer investeren, zal dit leiden tot meer banen en hogere lonen. Dit zal de koopkracht van consumenten verhogen en de inflatie helpen verhogen.