Duitse winkeliers klagen over tegenvallende kerstverkopen

De Duitse winkeliers hebben deze kerst te maken gehad met tegenvallende verkopen. De verkopen zijn lager dan verwacht, waardoor veel winkeliers met een verlies te maken hebben. Dit is vooral te wijten aan het feit dat veel consumenten niet in staat waren om naar de winkels te gaan vanwege de strenge coronamaatregelen die in Duitsland gelden.

De verkopen in de winkels zijn met bijna 10 procent gedaald ten opzichte van vorig jaar. Ook de online verkopen hebben een kleine daling laten zien. Hoewel de online verkopen een kleine stijging laten zien, is dit niet genoeg om de verliezen van de winkeliers goed te maken.

De Duitse winkeliers hebben hun zorgen uitgesproken over de toekomst. Ze vrezen dat de verkopen ook volgend jaar lager zullen zijn als er geen versoepeling van de coronamaatregelen komt. Ook vrezen ze dat veel consumenten hun geld liever beleggen in aandelen of obligaties, in plaats van het uit te geven aan producten in de winkels.

De Duitse regering heeft aangekondigd dat er een steunpakket beschikbaar zal zijn voor de winkeliers die door de tegenvallende kerstverkopen in de problemen zijn gekomen. Het pakket bestaat onder andere uit financiƫle steun en belastingverlagingen. Ook zullen er verschillende maatregelen worden genomen om consumenten aan te moedigen om meer te gaan winkelen.

Hoewel de steunpakketten een goede stap vooruit zijn, is het voor veel winkeliers nog steeds moeilijk om hun bedrijf draaiende te houden. Daarom is het belangrijk dat consumenten hun steentje bijdragen door meer te gaan winkelen, zodat de Duitse winkeliers weer kunnen bloeien.