Duitse politicus gearresteerd voor het dragen van nazisymbolen, uren voor zijn immuniteit ingaat

Afgelopen donderdag is een Duitse politicus gearresteerd voor het dragen van nazisymbolen, uren voordat zijn immuniteit inging. De politicus, die lid is van de rechtse partij AfD, werd gearresteerd nadat hij een T-shirt droeg met een swastika en andere nazisymbolen.

De politicus werd gearresteerd door de politie in de stad Dresden, waar hij woont. Hij werd aangehouden voor het verbreken van de wet op het verbod op het dragen van nazisymbolen.

De politicus had zijn immuniteit als lid van de AfD-partij verkregen, maar deze was nog niet ingegaan op het moment dat hij werd gearresteerd. De immuniteit zou pas later die dag ingaan.

De politicus is naar verluidt verbaasd geweest over zijn arrestatie en heeft beweerd dat hij het T-shirt alleen had gedragen om te protesteren tegen de “vervolging” van mensen met rechtse ideeën.

Hoewel de politicus zijn immuniteit nog niet had verkregen, is het dragen van nazisymbolen in Duitsland verboden. Het is verboden om nazisymbolen te dragen, zelfs als dit alleen is om te protesteren.

Het is nog onduidelijk wat er met de politicus gaat gebeuren. Het is mogelijk dat hij wordt vervolgd voor het overtreden van de wet op het verbod op het dragen van nazisymbolen.