Duitse politicus doet aangifte tegen Nederlandse minister Mazraoui wegens pro-Palestijns bericht

Duitse politicus doet aangifte tegen Nederlandse minister Mazraoui wegens pro-Palestijns bericht

De Duitse politicus Peter Boehringer heeft aangifte gedaan tegen de Nederlandse minister van Justitie, Ferd Grapperhaus, en minister van Buitenlandse Zaken, Sigrid Kaag, wegens het pro-Palestijnse bericht van de Nederlandse minister van Infrastructuur en Waterstaat, Stientje van Veldhoven, op Twitter.

Het bericht, dat op 14 mei werd gepost, luidde: “Mijn hart gaat uit naar de Palestijnen die vandaag worden geconfronteerd met geweld in Jeruzalem. De rechten van het Palestijnse volk moeten worden gerespecteerd.”

Volgens Boehringer is het bericht van Van Veldhoven een inbreuk op de Nederlandse wet omdat het een politieke stellingname is. Hij stelt dat de Nederlandse regering geen partij mag kiezen in een internationaal conflict.

Boehringer heeft ook aangifte gedaan tegen minister van Buitenlandse Zaken Sigrid Kaag, omdat zij het bericht van Van Veldhoven niet heeft verwijderd. Hij stelt dat Kaag haar verantwoordelijkheid had moeten nemen om dit soort politieke stellingnames te voorkomen.

De Duitse politicus heeft ook aangifte gedaan tegen minister van Justitie Ferd Grapperhaus omdat hij de verantwoordelijkheid had om de Nederlandse wet te handhaven.

De Nederlandse regering heeft nog geen reactie gegeven op de aangifte van Boehringer. Het is nog onduidelijk of de aangifte zal leiden tot vervolging.