Duits bondsvicevoorzitter onder vuur na opmerkelijk interview over Kimmich en Gündogan

De Duitse bondsvicevoorzitter Oliver Bierhoff staat onder vuur nadat hij een opmerkelijk interview heeft gegeven over de voetballers Joshua Kimmich en Ilkay Gündogan. In het interview, dat werd uitgezonden door de Duitse televisiezender ZDF, stelde Bierhoff dat de twee spelers hun verantwoordelijkheid hadden genomen door hun steun te betuigen aan de Turkse president Recep Tayyip Erdogan.

Het interview heeft veel kritiek opgeleverd vanwege de manier waarop Bierhoff de situatie benaderde. Veel mensen vonden dat hij te lichtvaardig was over de politieke implicaties van de acties van Kimmich en Gündogan. Ook werd er kritiek geuit op de manier waarop Bierhoff de Turkse president Erdogan verdedigde.

Ook binnen de Duitse voetbalwereld is er veel kritiek op Bierhoff. Veel mensen vonden dat hij niet goed had nagedacht over de gevolgen van zijn uitspraken. Ook werd er kritiek geuit op de manier waarop hij de twee spelers had verdedigd.

De Duitse voetbalbond (DFB) heeft inmiddels aangekondigd dat er een onderzoek zal worden ingesteld naar de uitspraken van Bierhoff. De DFB heeft ook aangekondigd dat er maatregelen zullen worden genomen als blijkt dat Bierhoff zich schuldig heeft gemaakt aan ongepast gedrag.

Hoewel Bierhoff zich inmiddels heeft verontschuldigd voor zijn uitspraken, is het duidelijk dat hij onder vuur staat vanwege zijn opmerkelijke interview over Kimmich en Gündogan. Het is afwachten wat er uit het onderzoek van de DFB zal komen en of er maatregelen zullen worden genomen tegen Bierhoff.