Drew Barrymore’s talkshow wordt niet uitgezonden vanwege schrijversstaking

Drew Barrymore’s talkshow, die deze maand zou worden uitgezonden, wordt niet uitgezonden vanwege een schrijversstaking. De schrijversstaking is een actie van de Writers Guild of America (WGA). De WGA is een vakbond voor schrijvers in de Amerikaanse entertainmentindustrie.

De schrijversstaking begon op 22 maart 2019, toen de WGA en de Alliance of Motion Picture and Television Producers (AMPTP) het niet eens konden worden over de salarissen en arbeidsvoorwaarden van schrijvers. De WGA eist meer geld voor schrijvers en meer controle over hun werk.

De staking heeft grote gevolgen voor de entertainmentindustrie. Veel tv-programma’s, films en andere producties worden uitgesteld of zelfs geannuleerd. Ook Drew Barrymore’s talkshow is hierdoor uitgesteld.

Het is nog onduidelijk wanneer de staking zal eindigen. De WGA heeft aangegeven dat ze bereid zijn om te onderhandelen met de AMPTP, maar er is nog geen overeenstemming bereikt.

Het is jammer dat Drew Barrymore’s talkshow niet uitgezonden kan worden vanwege de schrijversstaking. We hopen dat de staking snel zal worden opgelost, zodat we de show kunnen bekijken.