Drentse plaats Winde geschokt door aardbeving van kracht 1.6

De Drentse plaats Winde is geschokt door een aardbeving van kracht 1.6. De beving vond plaats op maandagavond om 21:30 uur. De beving was te voelen in een gebied van ongeveer 10 kilometer rond Winde.

Volgens de KNMI was de aardbeving van kracht 1.6 op de schaal van Richter. Hoewel dit niet als een zeer krachtige aardbeving wordt beschouwd, hebben veel mensen in Winde de beving gevoeld. Sommige mensen meldden dat ze het gevoel hadden dat hun huis schudde.

De KNMI heeft geen meldingen ontvangen over schade of letsel als gevolg van de aardbeving. Er is ook geen verdere seismische activiteit gemeld. Hoewel er geen reden tot paniek is, is het belangrijk om alert te blijven op mogelijke aardbevingen.

Aardbevingen kunnen voorkomen in verschillende delen van Nederland, maar ze zijn meestal zwak en worden niet vaak gemeld. In Winde is deze aardbeving echter een van de meest krachtige die in de afgelopen jaren is gemeld.

Hoewel de aardbeving voor veel mensen in Winde een schok was, is het belangrijk om te weten dat dit een relatief zwakke aardbeving was en dat er geen schade of letsel is gemeld.