Drentse gemalen draaien overuren om Makkum droog te houden

Drentse gemalen draaien overuren om Makkum droog te houden

De afgelopen dagen heeft het veel geregend in Drenthe, waardoor het waterpeil in de omgeving van Makkum is gestegen. Om de stad droog te houden, draaien de gemalen in de omgeving overuren.

De gemalen zijn een belangrijk onderdeel van het watersysteem in Drenthe. Ze zorgen ervoor dat het waterpeil in de omgeving van Makkum op een veilig niveau blijft. Als het waterpeil te hoog wordt, kunnen de gemalen het overtollige water afvoeren naar andere gebieden.

De gemalen draaien al enkele dagen overuren om het waterpeil in de omgeving van Makkum onder controle te houden. De gemeente Drenthe heeft extra personeel ingezet om de gemalen te bedienen en te monitoren. Ook zijn er extra pompen geplaatst om het water af te voeren.

De gemalen zijn een belangrijke factor voor het behoud van de veiligheid in Drenthe. De gemeente Drenthe is dan ook blij dat de gemalen zo goed hun werk doen. Ze hopen dat de regen snel ophoudt, zodat de gemalen weer rustiger kunnen draaien.

Het is belangrijk dat we ons bewust zijn van het belang van gemalen voor ons watersysteem. Als we ons hier bewust van zijn, kunnen we ervoor zorgen dat we onze gemalen goed onderhouden en dat we ze gebruiken als het nodig is.