DPG Media neemt RTL Nederland over, naam RTL blijft behouden

DPG Media heeft een akkoord bereikt met RTL Nederland om deze over te nemen. DPG Media is een van de grootste mediabedrijven in België en Nederland en is onderdeel van de De Persgroep. Het bedrijf heeft al een aantal bekende merken in zijn portefeuille, waaronder Het Laatste Nieuws, De Morgen, Humo, Story en VTM.

Met de overname van RTL Nederland breidt DPG Media haar aanbod van content en diensten uit. Het bedrijf zal de RTL-merken behouden, waaronder RTL 4, RTL 5, RTL 7, RTL 8, RTL Z, RTL Lounge en Videoland. Daarnaast zal het bedrijf ook de digitale activiteiten van RTL Nederland overnemen, zoals de websites van RTL Nieuws, RTL XL en Videoland.

Met de overname wordt DPG Media ook eigenaar van de Nederlandse radiozenders van RTL Nederland, waaronder Radio 538, SLAM! en Radio 10. Ook zal het bedrijf de Nederlandse televisieproducties van RTL Nederland overnemen, waaronder Goede Tijden, Slechte Tijden, Expeditie Robinson en Holland’s Got Talent.

Met de overname versterkt DPG Media haar positie als een van de toonaangevende mediabedrijven in België en Nederland. Het bedrijf zal blijven investeren in de merken die het heeft overgenomen en zal nieuwe content en diensten ontwikkelen om de klanten te voorzien van een breed aanbod van entertainment.

De naam RTL blijft behouden en DPG Media zal de merken verder uitbouwen om zo een sterkere positie te creëren op de Nederlandse markt. Het bedrijf zal ook verder investeren in innovatieve technologieën om de klanten een betere ervaring te bieden.