DPG Media en Mediahuis sluiten akkoord met vakbond over loon journalisten

DPG Media en Mediahuis sluiten akkoord met vakbond over loon journalisten

DPG Media en Mediahuis hebben een akkoord bereikt met de vakbonden over de lonen van journalisten. Het akkoord is een belangrijke stap in de richting van een betere vergoeding voor journalisten.

Het akkoord bevat een aantal belangrijke punten, waaronder een loonsverhoging van 2,5 procent voor alle journalisten. Daarnaast worden er verschillende maatregelen genomen om de arbeidsomstandigheden te verbeteren, zoals het verstrekken van extra vakantiedagen en het verhogen van de reiskostenvergoeding.

Het akkoord is het resultaat van een lange onderhandelingsperiode tussen DPG Media en Mediahuis enerzijds en de vakbonden anderzijds. De vakbonden hebben hard gewerkt om een goed resultaat te bereiken voor hun leden.

Het akkoord is een belangrijke stap in de richting van een betere vergoeding voor journalisten. Het is een teken dat bedrijven erkennen dat journalisten een belangrijke bijdrage leveren aan de samenleving en dat ze daarvoor betaald moeten worden.

Het akkoord is ook een goed teken voor de toekomst. Het betekent dat er meer ruimte is voor verdere onderhandelingen over betere arbeidsomstandigheden en lonen voor journalisten. Het is aan bedrijven om hier op in te spelen en hun journalisten te vergoeden zoals ze verdienen.