Dood van leider Prigozhin aangekondigd door Rusland en Telegram-groep met banden naar Wagner

Dood van leider Prigozhin aangekondigd door Rusland en Telegram-groep met banden naar Wagner

-groep

De dood van de Russische leider Yevgeny Prigozhin is aangekondigd door de Russische regering. Prigozhin was een close associate van president Vladimir Putin en was een belangrijke figuur in de Russische politiek. Hij was ook bekend als de ‘Chef van de Kremlin-tafel’.

Prigozhin was de leider van een privé-militie genaamd de Wagner-groep. Deze groep werd gebruikt door de Russische regering om militaire operaties in het buitenland te ondersteunen, waaronder in Syrië.

De dood van Prigozhin werd aangekondigd door een Telegram-groep met banden naar de Wagner-groep. Volgens de berichten was Prigozhin betrokken bij een militaire operatie in Libië toen hij plotseling overleed.

De dood van Prigozhin heeft een grote impact op de Russische politiek. Hij was een belangrijke bondgenoot van president Putin en had een grote invloed op de militaire operaties van het land. Zijn dood zal waarschijnlijk een grote verandering teweegbrengen in de manier waarop de Russische regering militaire operaties in het buitenland uitvoert.

Het is nog onduidelijk wat de precieze omstandigheden waren die tot Prigozhins dood hebben geleid. De Russische regering heeft nog geen officiële verklaring afgegeven over de omstandigheden rondom zijn dood.