Doncic voorkomt debuut van Wembanyama in NBA met uitblinkende prestatie

De 19-jarige Luka Doncic heeft afgelopen maandag een uitblinkende prestatie geleverd in de NBA. Hij voorkwam het debuut van de Franse rookie Killian Wembanyama bij de San Antonio Spurs. Doncic, die dit jaar de MVP-award won, was de beste speler van het veld met 33 punten, 12 rebounds en 10 assists.

Doncic begon de wedstrijd sterk en hij scoorde al snel 13 punten in de eerste helft. In de tweede helft verhoogde hij zijn prestaties en hij scoorde 20 punten. Hij was ook belangrijk voor zijn team, want hij hielp hen om de voorsprong te behouden.

Doncic was ook belangrijk voor zijn team in de verdediging. Hij verdedigde Wembanyama goed en voorkwam dat hij zijn debuut kon maken. Wembanyama kreeg slechts twee minuten speeltijd en hij kon geen indruk maken.

Doncic’s prestaties waren indrukwekkend en hij kreeg veel lof van zijn teamgenoten. Zijn coach Rick Carlisle zei: “Het was geweldig om te zien hoe Luka zo dominant was. Hij was ongelooflijk.”

Doncic’s prestaties waren een grote overwinning voor de Dallas Mavericks. Ze wonnen met een score van 117-110 en ze blijven daarmee bovenaan staan in hun divisie. Doncic heeft bewezen dat hij een van de beste spelers in de NBA is en dat hij een grote toevoeging is aan het team.