Doden en gewonden bij brand in Russisch tankstation: tientallen slachtoffers

Doden en gewonden bij brand in Russisch tankstation: tientallen slachtoffers

Vandaag heeft een verschrikkelijke brand plaatsgevonden in een tankstation in de Russische stad Omsk. Het tankstation stond in vlammen op en er zijn tientallen doden en gewonden gemeld.

Volgens de autoriteiten was er een explosie in het tankstation, waardoor een enorme brand ontstond. De brandweer kon de brand niet snel genoeg blussen, waardoor het vuur zich verspreidde naar andere gebouwen in de buurt.

De politie heeft meerdere slachtoffers gevonden, waaronder tientallen doden en gewonden. Er wordt gezegd dat er ook kinderen onder de slachtoffers zijn. De autoriteiten hebben de identiteit van de slachtoffers nog niet bevestigd.

De oorzaak van de explosie is nog onduidelijk, maar er wordt vermoed dat het te maken heeft met een technisch defect in het tankstation. Er wordt ook gezegd dat er mogelijk sprake was van brandstichting.

De Russische president Vladimir Poetin heeft zijn medeleven betuigd aan de families van de slachtoffers en heeft aangeboden om hen te helpen bij het verwerken van hun verlies. Hij heeft ook aangekondigd dat er een onderzoek zal worden ingesteld om de oorzaak van de explosie te achterhalen.

Het is een verschrikkelijke tragedie en onze gedachten gaan uit naar de families van de slachtoffers. We hopen dat de autoriteiten snel meer informatie kunnen geven over wat er precies is gebeurd en dat de verantwoordelijken hiervoor worden gestraft.