Doden en gewonden als gevolg van Oekraïense aanval op Russische stad Belgorod

Doden en gewonden als gevolg van Oekraïense aanval op Russische stad Belgorod

De Russische stad Belgorod heeft recentelijk een aanval van Oekraïense strijdkrachten meegemaakt. De aanval heeft geleid tot doden en gewonden onder de bevolking.

Volgens de Russische autoriteiten hebben Oekraïense troepen de stad Belgorod aangevallen met mortieren, granaten en raketten. De aanval heeft geleid tot de dood van twee burgers en het verwonden van vijf anderen. De Russische autoriteiten hebben verklaard dat de Oekraïense troepen de stad hebben aangevallen om hun posities te versterken.

De Russische president Vladimir Poetin heeft veroordeling uitgesproken over de aanval, waarbij hij de Oekraïense regering ervan beschuldigde de stad te hebben aangevallen om hun eigen politieke doelen te bereiken. Hij heeft ook verklaard dat de Russische regering alle nodige maatregelen zal nemen om de veiligheid van haar burgers te waarborgen.

De Oekraïense regering heeft echter ontkend dat ze de aanval op Belgorod hebben uitgevoerd. Ze hebben verklaard dat ze geen betrokkenheid hadden bij de aanval en dat ze geen militaire operaties in de regio uitvoeren.

Hoewel er nog veel onduidelijk is over de aanval, is duidelijk dat er doden en gewonden zijn gevallen als gevolg van de Oekraïense aanval op Belgorod. Het is belangrijk dat beide partijen samenwerken om te voorkomen dat er meer slachtoffers vallen.