DNB-president Klaas Knot verwacht geen snelle verlaging van de ECB-rente

DNB-president Klaas Knot verwacht geen snelle verlaging van de ECB-rente

De president van De Nederlandsche Bank (DNB), Klaas Knot, verwacht geen snelle verlaging van de Europese Centrale Bank (ECB) rente. In een interview met de Nederlandse krant NRC Handelsblad zei Knot dat de ECB rente al een lange tijd laag is en dat hij niet verwacht dat deze snel zal veranderen.

Knot benadrukte dat de ECB rente al meer dan tien jaar laag is, en dat het voor de economie belangrijk is om de rente zo laag mogelijk te houden. Hij voegde eraan toe dat de ECB rente een belangrijke factor is in het bepalen van de rente die banken aan hun klanten rekenen. Als de ECB rente stijgt, zullen banken ook hogere rentes aan hun klanten rekenen.

Knot zei ook dat de ECB rente niet het enige instrument is dat de ECB gebruikt om de economie te stimuleren. De ECB heeft ook andere instrumenten zoals het kopen van obligaties en het verstrekken van leningen aan banken. Deze instrumenten kunnen worden gebruikt om de economie te stimuleren, zelfs als de ECB rente niet verandert.

Klaas Knot benadrukte dat het belangrijk is om de ECB rente laag te houden, maar dat hij niet verwacht dat deze snel zal veranderen. Hij zei ook dat de ECB verschillende instrumenten heeft om de economie te stimuleren, zelfs als de ECB rente niet verandert.