Djokovic leidt Servië naar Davis Cup overwinning, Murray wint op dag van oma's begrafenis

Djokovic leidt Servië naar Davis Cup overwinning, Murray wint op dag van oma’s begrafenis

De Davis Cup is een jaarlijks terugkerende internationale competitie tussen landenteams in de sport tennis. In 2019 werd de Davis Cup gewonnen door Servië, met dank aan hun sterke speler Novak Djokovic.

Djokovic was de leidende kracht achter de Servische overwinning. Hij won zijn twee singles partijen tegen Spanje en vervolgens ook de dubbelpartij samen met Viktor Troicki. Deze overwinning betekende dat Servië voor het eerst sinds 2010 de Davis Cup won.

De overwinning was extra bijzonder omdat Djokovic de laatste wedstrijd speelde op de dag van de begrafenis van zijn oma. Djokovic had eerder aangekondigd dat hij zou spelen, maar hij gaf toe dat het een emotionele dag was.

De Britse tennisser Andy Murray speelde ook een belangrijke rol in de Davis Cup. Murray speelde de tweede single partij tegen Spanje en won deze met 6-4, 6-4. Hij speelde op de dag van de begrafenis van zijn oma, waardoor hij een extra emotionele prestatie neerzette.

Het was een bijzondere Davis Cup finale, waarin twee spelers hun overwinning vierden terwijl ze rouwden om hun verloren familieleden. Djokovic en Murray hebben bewezen dat ze niet alleen uitstekende tennissers zijn, maar ook sterke persoonlijkheden.