Djokovic bereikt tiende US Open-finale na tegenslag tegen sensatie Shelton

Djokovic bereikt tiende US Open-finale na tegenslag tegen sensatie Shelton

Novak Djokovic heeft voor de tiende keer de finale van de US Open bereikt. De Servische tennisser kwam daar na een spannende wedstrijd tegen de Amerikaanse sensatie Brandon Shelton.

De wedstrijd begon met een sterke start van Djokovic. Hij won de eerste set met 6-3. Maar Shelton kwam terug in de tweede set en won deze met 6-4. De derde set was een ware thriller, maar uiteindelijk won Djokovic deze met 7-5.

Djokovic liet zien dat hij de beste tennisser ter wereld is door zijn sterke prestatie tegen Shelton. De Amerikaan had al veel mensen verrast door zijn prestaties in de US Open, maar Djokovic bleek uiteindelijk te sterk.

Djokovic heeft nu al de meeste US Open-finales gespeeld in de geschiedenis. Hij heeft al zeven keer de titel gewonnen en is nu op zoek naar zijn achtste overwinning. Als hij die wint, zal hij de recordhouder worden met de meeste US Open-titels ooit.

De finale van de US Open zal plaatsvinden op zondag 13 september. Djokovic zal het opnemen tegen Daniil Medvedev, die in de halve finale Rafael Nadal versloeg. Het belooft een spannende wedstrijd te worden tussen twee van de beste tennissers ter wereld.