DJ Casper, Bekend van Wereldhit Cha Cha Slide, Overleden op 58-jarige Leeftijd

DJ Casper, bekend van de wereldhit Cha Cha Slide, is op 58-jarige leeftijd overleden. DJ Casper, echte naam William L. Perry, was een Amerikaanse DJ en producer die bekend werd door zijn hit Cha Cha Slide uit 2000.

De hit Cha Cha Slide was een populaire danslied dat in clubs, op feesten en bij speciale gelegenheden werd gedraaid. Het lied werd gebruikt als een vorm van interactieve dans waarbij de dansers op bepaalde momenten moesten stilstaan, draaien, springen en zwaaien.

Het lied werd zo populair dat het in meer dan 25 landen werd uitgebracht. Het werd gebruikt in films, televisieshows en commercials. Het werd ook gebruikt voor speciale evenementen zoals de Olympische Spelen van 2004 in Athene.

DJ Casper had ook andere hits zoals “C’mon N’ Ride It (The Train)”, “Skateland USA” en “The Slide Man”. Hij had ook een aantal albums uitgebracht, waaronder “The Original Slide Man” en “The Best of DJ Casper”.

DJ Casper’s familie heeft bevestigd dat hij op 24 mei 2021 is overleden. Hij laat een vrouw en twee kinderen achter. Zijn familie heeft verzocht om privacy tijdens deze moeilijke tijd.

DJ Casper was een legende in de muziekindustrie en zijn muziek zal altijd herinnerd worden. Zijn wereldhit Cha Cha Slide zal blijven bestaan als een klassieker die door generaties heen wordt gedeeld.