Diva Mayday en andere dragqueens bedreigd door taxichauffeurs tijdens Pride Amsterdam

Tijdens de Pride Amsterdam van 2019 werden dragqueens, waaronder Diva Mayday, bedreigd door taxichauffeurs. Deze situatie was zeer schokkend en verontrustend voor de dragqueens en hun supporters.

De bedreigingen begonnen toen een groep taxichauffeurs een auto parkeerde in een straat waar dragqueens stonden te dansen. De chauffeurs begonnen te schreeuwen en te dreigen met geweld tegen de dragqueens. Diva Mayday, een bekende dragqueen uit Amsterdam, was een van de personen die bedreigd werd.

De politie heeft de situatie onder controle gebracht en de chauffeurs zijn gearresteerd. De politie heeft bevestigd dat de chauffeurs zich schuldig hebben gemaakt aan bedreiging en intimidatie.

Deze situatie is een schokkende herinnering aan de discriminatie waarmee dragqueens nog steeds worden geconfronteerd. Hoewel er veel vooruitgang is geboekt in de acceptatie van LGBTQ+ mensen, blijft er nog veel werk te doen om ervoor te zorgen dat iedereen zich veilig voelt.

Het is belangrijk dat we ons allemaal inzetten om ervoor te zorgen dat deze soort situaties niet meer voorkomen. We moeten ons allemaal inzetten om discriminatie tegen LGBTQ+ personen tegen te gaan en ervoor te zorgen dat iedereen zich veilig voelt. Alleen door samen te werken kunnen we ervoor zorgen dat dit soort situaties nooit meer voorkomen.