Disney+ gaat maatregelen nemen tegen het delen van wachtwoorden

Disney+ heeft aangekondigd dat het maatregelen gaat nemen tegen het delen van wachtwoorden. Dit komt nadat er steeds meer mensen zijn die hun wachtwoorden delen met vrienden en familie om de kosten te drukken. Hoewel dit een goedkope manier is om toegang te krijgen tot Disney+, is het niet toegestaan volgens de algemene voorwaarden.

Het bedrijf heeft aangekondigd dat het technologie gaat gebruiken om te detecteren wanneer meerdere mensen hetzelfde wachtwoord gebruiken. Als dit wordt gedetecteerd, zal Disney+ de account blokkeren en de gebruiker vragen om een nieuw wachtwoord in te stellen. Als de gebruiker weigert, zal de account permanent worden geblokkeerd.

Hoewel Disney+ geen details heeft gegeven over hoe het deze maatregelen gaat uitvoeren, is het duidelijk dat het bedrijf een manier heeft gevonden om te voorkomen dat mensen hun wachtwoord delen. Het bedrijf is van plan om deze maatregelen in de komende maanden uit te rollen, dus als je van plan bent om je wachtwoord te delen met anderen, moet je er rekening mee houden dat je account mogelijk kan worden geblokkeerd.

Disney+ is niet de enige streamingdienst die maatregelen neemt tegen het delen van wachtwoorden. Veel andere streamingdiensten, waaronder Netflix, Hulu en Amazon Prime Video, hebben ook technologieën ontwikkeld om te detecteren wanneer meerdere mensen hetzelfde wachtwoord gebruiken.

Hoewel het delen van wachtwoorden een goedkope manier is om toegang te krijgen tot streamingdiensten, is het niet toegestaan volgens de algemene voorwaarden. Als je van plan bent om je wachtwoord te delen met anderen, moet je er rekening mee houden dat je account mogelijk kan worden geblokkeerd door Disney+.