Disney en Amerikaans agentschap aangeklaagd in Weinstein-zaak

Disney en Amerikaans agentschap aangeklaagd in Weinstein-zaak

Disney en het Amerikaanse agentschap Creative Artists Agency (CAA) zijn aangeklaagd in de Weinstein-zaak. De aanklacht werd ingediend door een voormalig assistent van Harvey Weinstein, de voormalige filmproducent die in 2018 werd beschuldigd van seksueel misbruik.

Volgens de aanklacht had Disney, dat in 2005 de filmstudio Miramax van Weinstein kocht, en CAA, dat Weinstein vertegenwoordigde, gedurende meer dan twintig jaar kennis van de seksuele misdaden van Weinstein. De aanklacht stelt dat Disney en CAA de misdaden van Weinstein hebben verzwegen en dat ze hebben gefaald om te voorkomen dat hij zijn slachtoffers nog verder benadeelde.

De aanklacht stelt ook dat Disney en CAA de slachtoffers van Weinstein hebben verhinderd om hun verhaal te vertellen. De aanklacht stelt dat Disney en CAA de slachtoffers hebben gedwongen om hun verhaal niet te vertellen door middel van intimidatie, bedreigingen en het aanbieden van financiële beloningen.

De aanklacht stelt verder dat Disney en CAA de slachtoffers hebben gebruikt om hun eigen financiële belangen te beschermen. De aanklacht stelt dat Disney en CAA de slachtoffers hebben gebruikt om hun relatie met Weinstein te behouden, omdat ze wisten dat Weinstein een belangrijke bron van inkomsten was voor hun bedrijven.

De aanklacht is een schokkende onthulling over hoe Hollywood-bedrijven misbruik maken van slachtoffers van seksueel misbruik. Het is belangrijk dat bedrijven zoals Disney en CAA worden verantwoordelijk gehouden voor hun daden en dat slachtoffers worden gehoord en gesteund.