Dikkopschildpad bevrijd door Diergaarde Blijdorp van zware last

Dikkopschildpad bevrijd door Diergaarde Blijdorp van zware last

Diergaarde Blijdorp heeft een dikkopschildpad bevrijd van een zware last. De schildpad, genaamd ‘Turtle’, was vastgelopen in een stuk plastic dat rond haar schild was gewikkeld.

De dierentuin kreeg een melding van een vrijwilliger die Turtle had gevonden in de haven van Rotterdam. De vrijwilliger had Turtle al gevoerd en geprobeerd het plastic te verwijderen, maar het was te stevig om te verwijderen zonder professionele hulp.

De dierenartsen van Diergaarde Blijdorp hebben Turtle vervolgens onderzocht en de plastic wikkel verwijderd. Vervolgens werd Turtle teruggezet in het water, waar ze weer vrij kon zwemmen.

De dikkopschildpad is een soort die voorkomt in de wateren rondom Europa. Ze worden vaak gezien in de havens en kustwateren van Nederland. Helaas komen ze ook vaak in aanraking met plastic afval, wat kan leiden tot verstrikking en zelfs de dood.

Het is daarom belangrijk dat we ons plastic afval goed scheiden en opruimen. Als we dit niet doen, kunnen we deze prachtige dieren niet beschermen tegen de gevaren van plastic afval.