Dieselprijs daalt voor het eerst onder de 2 euro in meer dan twee maanden

De prijs van diesel is voor het eerst in meer dan twee maanden onder de 2 euro gedaald. Deze daling is een gevolg van de dalende olieprijzen. De prijs van diesel is sinds begin maart gestaag gedaald.

Volgens de Nederlandse Vereniging van Brandstofhandelaren (NVB) is de gemiddelde dieselprijs op dit moment 1,99 euro per liter. Deze prijs is 0,08 euro lager dan een week geleden. De daling is het gevolg van de lagere olieprijzen, die de afgelopen weken sterk zijn gedaald.

De lagere olieprijzen zijn het gevolg van de dalende vraag naar olie als gevolg van de coronacrisis. De wereldwijde vraag naar olie is sinds maart met meer dan 20 procent gedaald. Ook de productie van olie is sterk gedaald, waardoor de prijs van olie sterk is gezakt.

De lage dieselprijs is goed nieuws voor automobilisten. Het betekent dat ze minder geld uitgeven aan brandstof. Ook voor bedrijven die veel auto’s gebruiken, zoals transportbedrijven, is de lage dieselprijs gunstig.

Hoewel de dieselprijs voor het eerst in meer dan twee maanden onder de 2 euro is gedaald, is het nog steeds duurder dan voor de coronacrisis. Voor de crisis was de gemiddelde dieselprijs 1,77 euro per liter.

Het is moeilijk te voorspellen hoe de olieprijzen en daarmee de dieselprijs zich in de komende maanden zullen ontwikkelen. De prijzen zullen waarschijnlijk afhankelijk zijn van de mate waarin de economie herstelt van de coronacrisis.