Dick Advocaat overweegt terugkeer naar Curaçao als trainer

Dick Advocaat, de voormalige Nederlandse voetbaltrainer, heeft aangegeven dat hij serieus overweegt om terug te keren naar Curaçao als trainer. Advocaat, die in de jaren 80 en 90 actief was als trainer bij onder andere PSV, heeft een lange carrière achter de rug. In de loop der jaren heeft hij veel successen geboekt, waaronder het winnen van de UEFA Cup met PSV in 1988.

Advocaat heeft aangegeven dat hij het idee aantrekkelijk vindt om terug te keren naar Curaçao om daar een voetbalclub te trainen. Hij heeft al contact gehad met verschillende clubs op het eiland en is momenteel in gesprek met een aantal van hen.

Hoewel Advocaat zelf geen Curaçaose roots heeft, is hij wel bekend met het eiland. In de jaren 80 en 90 was hij regelmatig in Curaçao om daar te trainen en te coachen. Ook heeft hij veel contact gehad met lokale voetbalclubs en spelers.

Het is nog onduidelijk of Advocaat daadwerkelijk terugkeert naar Curaçao als trainer. Maar als hij dat doet, zou dit een grote boost zijn voor de lokale voetbalgemeenschap. Het zou ook een kans bieden aan de jongere generatie voetballers om te leren van een ervaren en succesvolle trainer.