Deze school in Twente stelt een verbod in op het gebruik van mobiele telefoons tijdens de pauze

Deze school in Twente stelt een verbod in op het gebruik van mobiele telefoons tijdens de pauze

Deze week maakte een school in Twente bekend dat het een verbod heeft ingesteld op het gebruik van mobiele telefoons tijdens de pauze. De school wil zo de leerlingen aanmoedigen om meer met elkaar te praten en te socializen.

Volgens de school is het belangrijk dat leerlingen tijdens de pauze met elkaar praten en samen spelen. Door het verbod op mobiele telefoons hopen ze dat leerlingen meer tijd doorbrengen met elkaar in plaats van alleen op hun telefoon te zitten.

De school benadrukt dat het verbod alleen geldt tijdens de pauze. Leerlingen mogen hun telefoon gebruiken voor schoolwerk en om contact te houden met hun ouders. Ook mogen ze hun telefoon gebruiken om foto’s te maken van activiteiten die tijdens de pauze plaatsvinden.

De school hoopt dat het verbod leerlingen aanmoedigt om meer tijd met elkaar door te brengen en zo hun sociale vaardigheden te verbeteren. Ook hopen ze dat het verbod bijdraagt aan een gezondere leefstijl, omdat leerlingen minder tijd doorbrengen met het spelen van games op hun telefoon.

Het verbod is een goede stap in de richting van het bevorderen van sociale interactie onder leerlingen. Het kan ook helpen bij het verbeteren van de algehele leeromgeving. Laten we hopen dat andere scholen dit voorbeeld volgen en ook een verbod instellen op het gebruik van mobiele telefoons tijdens de pauze.