Deventer en Zwolle drooghouden bij noodgevallen dankzij deze geul

Deventer en Zwolle drooghouden bij noodgevallen dankzij deze geul

De steden Deventer en Zwolle hebben een belangrijke maatregel genomen om hun steden te beschermen tegen overstromingen. Ze hebben een geul gegraven tussen de twee steden, waardoor het water bij noodgevallen afgevoerd kan worden.

De geul is ongeveer twee kilometer lang en loopt vanaf de IJssel bij Deventer naar de Vecht bij Zwolle. Het is een belangrijke maatregel om de steden tegen overstromingen te beschermen. De geul voert het water af naar de Vecht, waardoor het water niet in de steden kan komen.

De geul is een project dat al jaren geleden is begonnen. Er zijn verschillende studies uitgevoerd om te bepalen of de geul de steden effectief tegen overstromingen kan beschermen. Uiteindelijk is er besloten om de geul aan te leggen, omdat het een goede oplossing is voor het probleem.

De geul is een belangrijke maatregel om Deventer en Zwolle tegen overstromingen te beschermen. Door de geul wordt het water afgevoerd naar de Vecht, waardoor het water niet in de steden kan komen. Het is een project dat al jaren geleden is begonnen en dat nu eindelijk tot resultaat heeft geleid.