Deutsche Bahn verkoopt Arriva aan Amerikaanse investeerder

De Duitse spoorwegmaatschappij Deutsche Bahn heeft de verkoop van haar dochteronderneming Arriva aan de Amerikaanse investeerder Apollo Global Management bekendgemaakt. De verkoop is onderdeel van een grootschalig herstructureringsplan dat de Duitse spoorwegmaatschappij heeft ingezet om haar financiële situatie te verbeteren.

Arriva is een van de grootste vervoersbedrijven in Europa en biedt bus- en treindiensten aan in meer dan twaalf landen. Het bedrijf heeft ongeveer 60.000 medewerkers en biedt diensten aan meer dan 2 miljoen klanten per dag.

De verkoop van Arriva aan Apollo Global Management zal naar verwachting een waarde vertegenwoordigen van ongeveer 4,8 miljard euro. De transactie zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2021 worden afgerond.

De verkoop van Arriva is een belangrijke stap voor Deutsche Bahn om haar financiële situatie te verbeteren. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren grote verliezen geleden als gevolg van de coronacrisis. Door de verkoop van Arriva kan het bedrijf deze verliezen deels compenseren.

De verkoop van Arriva aan Apollo Global Management is een belangrijke stap voor de toekomst van het bedrijf. Apollo Global Management heeft aangegeven dat het bedrijf zal investeren in de toekomstige groei en ontwikkeling van Arriva. Daarnaast zal het bedrijf ook investeren in duurzame energieoplossingen, waardoor Arriva een duurzamer en milieuvriendelijker vervoersbedrijf kan worden.

De verkoop van Arriva aan Apollo Global Management is een belangrijke stap voor Deutsche Bahn om haar financiële situatie te verbeteren. Tegelijkertijd biedt de transactie ook een goede kans voor Arriva om te groeien en te bloeien in de toekomst.