Denemarken versterkt grenscontroles na koranverbrandingen

Denemarken versterkt grenscontroles na koranverbrandingen

Denemarken heeft de grenscontroles versterkt na de verbranding van de Koran in het naburige Noorwegen. De verbranding van de heilige boek van de islamitische gelovigen vond plaats tijdens een protest tegen de islamitische immigratie.

De Deense regering heeft bekendgemaakt dat er extra controles zullen worden uitgevoerd aan de grens met Noorwegen. Deze maatregelen zijn bedoeld om te voorkomen dat er radicale islamitische activisten het land binnenkomen.

De Deense minister van Buitenlandse Zaken, Anders Samuelsen, heeft verklaard dat de verbranding van de Koran een schokkende en onaanvaardbare daad is. Hij benadrukte dat Denemarken een tolerant land is en dat iedereen die in het land komt, zich aan de wetten en regels moet houden.

De Deense premier Lars Løkke Rasmussen heeft ook verklaard dat Denemarken een open samenleving is en dat iedereen die naar het land komt, welkom is. Hij benadrukte echter ook dat Denemarken geen plaats biedt aan mensen die gewelddadige of extremistische ideeën propageren.

De Deense regering heeft ook aangekondigd dat er extra middelen zullen worden ingezet om te voorkomen dat extremistische groeperingen hun invloed uitoefenen op de Deense samenleving. Er zal meer samengewerkt worden met andere Europese landen om te voorkomen dat radicale elementen het land binnendringen.

De verbranding van de Koran in Noorwegen heeft veel ophef veroorzaakt in Denemarken. Veel Deense burgers hebben hun afschuw uitgesproken over deze daad. De Deense regering heeft duidelijk gemaakt dat dit soort gewelddadige acties niet getolereerd worden en dat er maatregelen worden genomen om te voorkomen dat extremistische elementen het land binnendringen.