Den Haagse coalitie van zes partijen gevormd, De Mos krijgt geen zetel

Den Haagse coalitie van zes partijen gevormd, De Mos krijgt geen zetel

De Nederlandse hoofdstad Den Haag heeft een nieuwe coalitie gevormd met zes partijen. De coalitie bestaat uit D66, VVD, CDA, GroenLinks, PvdA en ChristenUnie. De coalitie is gevormd na maanden van onderhandelingen en de partijen hebben een akkoord bereikt over de verdeling van de macht in de stad.

Een van de partijen die niet aan de coalitie meedoen is De Mos. De Mos is een kleine partij die in 2014 werd opgericht door voormalig VVD-lid Joost Eerdmans. De Mos had gehoopt om aan de coalitie mee te doen, maar de andere partijen waren het er niet over eens. Uiteindelijk hebben ze besloten om De Mos buiten de coalitie te houden.

Hoewel De Mos geen zetel in de coalitie heeft, hebben ze wel invloed op de besluitvorming. De Mos heeft aangegeven dat ze bereid zijn om met de andere partijen samen te werken als ze hun standpunten delen. Daarnaast hebben ze ook aangegeven dat ze bereid zijn om te stemmen voor bepaalde voorstellen als er een meerderheid voor is.

Hoewel De Mos geen zetel in de coalitie heeft, is het belangrijk om te benadrukken dat hun stem nog steeds meetelt. Door hun bereidheid om samen te werken met andere partijen, kunnen ze ervoor zorgen dat hun standpunten gehoord worden. Ook al hebben ze geen zetel in de coalitie, hun stem is nog steeds belangrijk voor de besluitvorming in Den Haag.