Den Haag treedt in actie tegen ‘geweldsgolf’ met volledig verbod op messen

De stad Den Haag heeft een volledig verbod ingesteld op het dragen van messen in de openbare ruimte. Deze maatregel is genomen als reactie op de toenemende geweldsgolf die de stad teistert. Het verbod geldt voor alle messen, van kleine zakmessen tot grotere jachtmessen.

De burgemeester van Den Haag, Pauline Krikke, heeft aangegeven dat het verbod is ingesteld om de veiligheid van de stad te verhogen. Volgens Krikke is het belangrijk dat mensen zich veilig voelen in hun eigen stad. “We moeten er alles aan doen om de criminaliteit tegen te gaan en de openbare ruimte veilig te houden”, aldus Krikke.

Het verbod is ook bedoeld om jongeren te helpen die in de verleiding komen om messen te dragen. Volgens Krikke zijn er veel jongeren die messen dragen om zichzelf te beschermen, maar dat dit niet de juiste manier is om met geweld om te gaan. “We moeten jongeren helpen om andere manieren te vinden om hun problemen op te lossen”, zegt Krikke.

Het verbod geldt voor het hele stadsgebied van Den Haag, maar er zijn uitzonderingen voor mensen die messen dragen voor professionele of recreatieve doeleinden. Ook mensen die een mes dragen als onderdeel van hun religieuze of culturele traditie, zijn uitgezonderd van het verbod.

Het verbod op het dragen van messen is een belangrijke stap in de strijd tegen geweld in Den Haag. Het is belangrijk dat mensen zich veilig voelen in hun stad en dat er maatregelen worden genomen om de criminaliteit tegen te gaan. Laten we hopen dat dit verbod een positief effect heeft en dat Den Haag weer een veilige stad wordt.