Definitieve verkiezingsuitslag: D66 krijgt geen tiende zetel, PVV-zetelaantal blijft op 37

De verkiezingsuitslag van de Nederlandse Tweede Kamerverkiezingen is eindelijk definitief. D66 heeft geen tiende zetel gekregen, waardoor het aantal zetels van de PVV op 37 blijft.

De verkiezingen werden gehouden op 17 maart 2021 en de uitslag werd op 27 mei 2021 definitief bevestigd. Er waren verschillende partijen die meededen aan de verkiezingen, waaronder de PVV, D66 en GroenLinks.

De PVV behaalde 37 zetels, wat hetzelfde aantal is als in 2017. D66 kreeg 9 zetels, wat een verlies van 1 zetel betekent ten opzichte van 2017. GroenLinks behaalde 8 zetels, wat een toename van 2 zetels betekent ten opzichte van 2017.

De verkiezingen waren een grote overwinning voor de PVV, die de grootste partij werd met 37 zetels. De partij behaalde een aanzienlijk aantal stemmen en kreeg daardoor meer zetels dan de andere partijen.

Hoewel D66 geen tiende zetel kreeg, heeft de partij nog steeds een belangrijke rol in de Tweede Kamer. De partij heeft een aantal belangrijke standpunten die invloed hebben op het beleid van de regering.

Het is duidelijk dat de verkiezingen een grote overwinning voor de PVV zijn geweest. De partij heeft het aantal zetels behouden en is daardoor de grootste partij in de Tweede Kamer. Hoewel D66 geen tiende zetel heeft gekregen, blijft de partij een belangrijke speler in de politiek.