Deense prins Christian viert 18e verjaardag met gala, Prinses Amalia draagt tiara

Deense prins Christian viert 18e verjaardag met gala, Prinses Amalia draagt tiara

Vandaag, 1 juli, vierde Prins Christian van Denemarken zijn 18e verjaardag met een groot gala. De prins werd vergezeld door zijn ouders, Koningin Margrethe en Koningin Consort Henrik, evenals andere leden van de Deense koninklijke familie.

De prinses Amalia, de oudste dochter van de koningin, was ook aanwezig en droeg een prachtige tiara ter ere van de gelegenheid. De tiara is een geschenk van haar moeder, Koningin Margrethe, die de tiara in 1967 voor het eerst droeg bij haar huwelijk met Koningin Consort Henrik.

Het gala begon met een receptie in het paleis van Amalienborg waar Prins Christian en zijn familie werden begroet door de Deense premier Lars Løkke Rasmussen. Daarna ging het gezelschap naar de kapel van Fredensborg Slot waar Prins Christian een speciale dienst bijwoonde.

Na de dienst nam Prins Christian deel aan een officiële lunch in het paleis van Fredensborg. Tijdens de lunch droeg Prins Christian een traditionele Deense militaire uniform.

Na de lunch nam Prins Christian deel aan een parade door de straten van Kopenhagen. Hij reed in een open koets, vergezeld door zijn ouders en andere leden van de koninklijke familie.

Het gala werd afgesloten met een diner in het paleis van Fredensborg waar Prins Christian en zijn familie werden begroet door tal van gasten.

Prins Christian heeft een druk jaar achter de rug. Hij heeft onlangs zijn middelbare school afgerond en is nu klaar om te beginnen aan zijn universitaire studie. Ook heeft hij verschillende buitenlandse reizen gemaakt om meer te leren over andere landen en culturen.

Met deze 18e verjaardag is Prins Christian officieel volwassen geworden volgens Deense wetgeving. Hij is nu klaar om zijn plaats in te nemen als toekomstig koning van Denemarken.