Debuutoverwinning voor bondscoach Nagelsmann: Duitsland verslaat VS in oefenwedstrijd

De Duitse nationale voetbalploeg heeft zijn eerste wedstrijd onder leiding van bondscoach Julian Nagelsmann met succes afgesloten. Duitsland versloeg de Verenigde Staten met 2-1 in een oefenwedstrijd.

Het was de eerste wedstrijd voor Nagelsmann als bondscoach. De 32-jarige voormalige coach van RB Leipzig had al eerder aangegeven dat hij zijn debuutwedstrijd als bondscoach wilde winnen. En dat is hem gelukt.

De wedstrijd begon goed voor Duitsland, met een doelpunt van Leroy Sané in de tweede minuut. De VS kwamen terug in de wedstrijd in de tweede helft, maar de Duitse aanvaller Timo Werner scoorde kort voor het einde van de wedstrijd en zorgde zo voor de overwinning.

Nagelsmann was erg tevreden met de prestatie van zijn team. “We hebben goed gespeeld en verdiend gewonnen”, zei hij na afloop. “We hebben laten zien dat we een goed team hebben en ik ben blij dat we onze eerste wedstrijd hebben gewonnen.”

Nagelsmann is de jongste bondscoach ooit van Duitsland en heeft veel verwachtingen om de Duitse ploeg te helpen bij het bereiken van hun doelstellingen. Met deze overwinning is hij goed begonnen aan zijn carrière als bondscoach.