Debat tussen Republikeinse presidentskandidaten zonder aanwezigheid van Trump

Het debat tussen de Republikeinse presidentskandidaten zonder aanwezigheid van Donald Trump heeft veel ophef veroorzaakt. Het debat was bedoeld om de kiezers een kans te geven om de kandidaten beter te leren kennen, maar het was ook een kans voor de kandidaten om hun standpunten en ideeën te verduidelijken.

Het debat werd georganiseerd door Fox News, een conservatieve Amerikaanse televisienetwerk. De kandidaten die aanwezig waren waren Ted Cruz, Marco Rubio, Ben Carson, Jeb Bush, Carly Fiorina, John Kasich en Rand Paul.

Het debat begon met een discussie over de economie en de belastingen. De kandidaten waren het erover eens dat de belastingen verlaagd moesten worden, maar ze verschilden van mening over hoe dit gedaan moest worden. Sommige kandidaten wilden dat de belastingen voor bedrijven verlaagd werden, terwijl anderen voorstander waren van het verlagen van de belastingen voor midden- en lage inkomens.

Vervolgens ging het gesprek over immigratie. De meeste kandidaten waren het erover eens dat er strengere immigratiewetten moesten worden ingevoerd, maar er waren ook verschillende meningen over hoe dit gedaan moest worden. Sommige kandidaten wilden dat er een muur langs de grens met Mexico gebouwd zou worden, terwijl anderen vonden dat er meer controles moesten worden uitgevoerd op mensen die de grens oversteken.

Daarnaast werd er ook gesproken over buitenlandse politiek. De meeste kandidaten hadden een harde lijn tegenover landen als Iran en Syrië. Ze waren het erover eens dat de VS sterk moest optreden tegen landen die terroristische activiteiten steunen.

Het debat was interessant omdat het de kiezers een kans gaf om de standpunten van de verschillende kandidaten te vergelijken. Hoewel Donald Trump niet aanwezig was, was het debat nog steeds interessant omdat het de kiezers inzicht gaf in wat de Republikeinse presidentskandidaten voorstaan.