De werk- en schoolweek begint met gladheid door sneeuw en bevroren regen.

De werk- en schoolweek begint met gladheid door sneeuw en bevroren regen.

De winter is in volle gang en dat betekent dat de kans op gladheid door sneeuw en bevroren regen steeds groter wordt. Hoewel het soms leuk is om in de sneeuw te spelen, kan het ook gevaarlijk zijn. Als je naar school of werk moet, is het belangrijk om voorbereid te zijn op gladheid.

Het eerste wat je moet doen, is je auto voorbereiden op de winter. Zorg ervoor dat je banden goed zijn opgepompt en dat je voldoende antislipmiddelen in de auto hebt. Controleer ook of je voldoende brandstof hebt en of je ruitenwissers in goede staat zijn. Als je deze stappen volgt, ben je al een stuk beter voorbereid op gladheid.

Het is ook belangrijk om voorzichtig te rijden als het glad is. Rijd langzamer dan normaal en houd meer afstand tot andere auto’s. Probeer ook zo veel mogelijk rechtdoor te rijden, want scherpe bochten maken is gevaarlijk als het glad is. Als je eenmaal op locatie bent, let er dan op dat je voorzichtig loopt. Loop niet te hard en let op waar je loopt, want er kan ijs liggen waar je niet verwacht.

Als je deze tips volgt, zal je werk- en schoolweek goed beginnen, zelfs als het glad is door sneeuw en bevroren regen. Wees voorbereid, rij voorzichtig en loop voorzichtig en je bent klaar om de winter te trotseren!