De Volksbank krijgt een boete wegens nalatigheid in het voorkomen van witwassen.

De Volksbank heeft een boete gekregen van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) wegens nalatigheid in het voorkomen van witwassen. De boete is opgelegd omdat de bank niet voldoende maatregelen heeft genomen om witwassen te voorkomen.

De AFM heeft de boete opgelegd omdat de Volksbank niet voldoende maatregelen heeft genomen om te voorkomen dat klanten hun geld konden witwassen. De bank had bijvoorbeeld geen adequate controles uitgevoerd om te bepalen of klanten hun geld op legale wijze hadden verkregen. Daarnaast had de bank geen adequate maatregelen genomen om te voorkomen dat klanten hun geld konden witwassen.

De boete die de Volksbank heeft gekregen is een waarschuwing voor andere financiële instellingen. Het is belangrijk dat financiële instellingen maatregelen nemen om te voorkomen dat klanten hun geld kunnen witwassen. Als ze dit niet doen, kunnen ze ook een boete krijgen.

Het is belangrijk dat financiële instellingen maatregelen nemen om witwassen te voorkomen. Ze moeten bijvoorbeeld controles uitvoeren om te bepalen of klanten hun geld op legale wijze hebben verkregen. Daarnaast moeten ze maatregelen nemen om te voorkomen dat klanten hun geld kunnen witwassen. Als financiële instellingen dit niet doen, kunnen ze ook een boete krijgen.