De Volksbank krijgt een boete van 4,5 miljoen euro voor het onjuist inschatten van risico’s

De Volksbank heeft een boete gekregen van 4,5 miljoen euro van De Nederlandsche Bank (DNB). De boete is opgelegd omdat de bank heeft gefaald bij het inschatten van risico’s.

Volgens DNB heeft de Volksbank niet voldoende maatregelen genomen om te voorkomen dat er onjuiste informatie werd verstrekt over de risicobeheersing. Daarnaast werden er geen adequate maatregelen genomen om te voorkomen dat er onjuiste informatie werd verstrekt over de kredietrisico’s.

De boete is bedoeld om de bank aan te sporen om betere maatregelen te nemen om risico’s in de toekomst beter in te schatten. De Volksbank heeft toegezegd dat ze de maatregelen zullen nemen die nodig zijn om hun risicobeheersingsprocessen te verbeteren.

De boete is een waarschuwing voor andere banken dat ze hun risicobeheersingsprocessen goed moeten bewaken. DNB wil dat banken hun risicobeheersingsprocessen verbeteren en dat ze meer aandacht besteden aan de kwaliteit van hun informatie.

De Volksbank heeft aangegeven dat ze de boete zullen accepteren en dat ze de maatregelen zullen nemen die nodig zijn om hun risicobeheersingsprocessen te verbeteren. Ze willen voorkomen dat er in de toekomst weer fouten worden gemaakt bij het inschatten van risico’s.