De oorlog heeft het oude Jeruzalem verlaten sinds de uitbraak
van de Tweede Wereldoorlog
De Tweede Wereldoorlog heeft een enorme impact gehad op het oude Jeruzalem. De stad heeft veel te lijden gehad onder de oorlog en de gevolgen ervan.
Het begon in 1939, toen Duitsland Polen binnenviel. Deze oorlog had een directe invloed op Jeruzalem, omdat veel Joodse mensen uit Polen naar Jeruzalem vluchtten om aan de oorlog te ontkomen. Dit veroorzaakte een grote toestroom van nieuwe bewoners, waardoor de stad meer drukte en drukte kreeg.
In 1940 werd Jeruzalem bezet door de Britten. Hoewel de Britten de stad niet direct aanvielen, hadden hun aanwezigheid een grote invloed op de bevolking. Veel mensen vluchtten uit angst voor de Britten, waardoor de stad verder verarmde.
In 1942 begonnen de Duitsers met het bombarderen van Jeruzalem. De stad werd zwaar beschadigd door de bombardementen, waardoor veel gebouwen en monumenten vernietigd werden. Ook werden er veel mensen gedood of gewond geraakt.
Na de oorlog, in 1945, begonnen de mensen met het herstel van Jeruzalem. Er werd hard gewerkt om de stad weer op te bouwen en de schade die door de oorlog was aangericht te herstellen. Het duurde jaren voordat de stad weer was hersteld, maar uiteindelijk kon Jeruzalem weer worden bezocht door toeristen en bewoners.
Hoewel de oorlog veel schade heeft aangericht in Jeruzalem, heeft het ook een positieve invloed gehad op de stad. Door de oorlog is er meer internationale aandacht gekomen voor Jeruzalem, waardoor er meer toeristen naar de stad kwamen en er meer geld beschikbaar kwam voor herstelwerkzaamheden.
De Tweede Wereldoorlog heeft dus een enorme impact gehad op het oude Jeruzalem. Hoewel er veel schade is aangericht, heeft het ook geleid tot meer internationale aandacht en meer geld voor herstelwerkzaamheden.