De limonadewesp is ook in 2021 de meest voorkomende wespensoort

in Nederland

De limonadewesp is een van de meest voorkomende wespensoorten in Nederland. Deze soort is al meer dan twintig jaar een van de meest voorkomende soorten in Nederland. De limonadewesp is een sociale wesp die in kolonies leeft. Deze kolonies kunnen bestaan uit honderden tot duizenden individuele wespen.

De limonadewesp is een van de meest herkenbare wespensoorten in Nederland. Deze soort heeft een geel-zwarte kleur en is ongeveer twee centimeter lang. De limonadewesp heeft ook een zeer kenmerkende vorm, met een lange, smalle snuit en een brede achterkant.

De limonadewesp voedt zich met nectar en stuifmeel van bloemen. Deze soort is ook een belangrijke bestuiver van veel planten. De limonadewesp is ook een belangrijke predatoren van insecten zoals mieren, vliegen en sprinkhanen.

Hoewel de limonadewesp niet gevaarlijk is voor mensen, kan het steken als het geprovoceerd wordt. Als je wordt gestoken door de limonadewesp, kan het pijnlijk zijn en kan er een kleine zwelling ontstaan. In ernstige gevallen kan een allergische reactie optreden.

Hoewel de limonadewesp al meer dan twintig jaar een van de meest voorkomende wespensoorten in Nederland is, is het aantal limonadewespen de laatste jaren afgenomen. Dit komt waarschijnlijk door de verandering in het landschap waardoor er minder voedsel en nestplaatsen beschikbaar zijn voor deze soort.

Ondanks de afname van het aantal limonadewespen, blijft deze soort de meest voorkomende wespensoort in Nederland in 2021. Als je op zoek bent naar wespen, is de kans groot dat je een limonadewesp tegenkomt. Als je deze soort tegenkomt, wees dan voorzichtig en vermijd contact met de wesp om te voorkomen dat je wordt gestoken.