De koudste 6 augustus ooit in Nederland: veel regen en lage temperaturen

De 6e augustus 2020 was de koudste 6 augustus ooit in Nederland. De gemiddelde temperatuur in het hele land was maar 13,7 graden Celsius, wat meer dan 5 graden onder het gemiddelde voor deze dag ligt.

Het weer was ook erg nat. Er vielen overal in Nederland veel regenbuien, waardoor er veel plaatselijke overstromingen waren. De meeste regen viel in het noorden van het land, waar sommige gebieden meer dan 50 millimeter regen kregen.

De lage temperaturen en de vele regenbuien hadden een grote invloed op het leven in Nederland. Veel mensen kozen ervoor om binnen te blijven en hun plannen voor de dag te annuleren. Ook de landbouw werd zwaar getroffen door het slechte weer. De lage temperaturen en de vele regenbuien betekenden dat veel landbouwgewassen niet goed groeiden.

Hoewel de 6e augustus 2020 de koudste 6e augustus ooit was, is het niet ongewoon dat de temperaturen in Nederland in augustus laag zijn. Het is echter wel ongebruikelijk dat er zo veel regen valt.

Het slechte weer op de 6e augustus was een uitzondering, maar het is belangrijk om te weten dat het weer in Nederland vaak verandert. Het is daarom belangrijk om altijd voorbereid te zijn op slecht weer, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.