De Jong, coach van Cambuur, verontwaardigd over eigen fans: 'Enkele idioten hebben geen verstand'

De Jong, coach van Cambuur, verontwaardigd over eigen fans: ‘Enkele idioten hebben geen verstand’

De fans van SC Cambuur zijn de afgelopen weken in het nieuws geweest vanwege hun gedrag. De club uit Leeuwarden staat aan de top van de Jupiler League en heeft een grote groep fanatieke supporters. Maar helaas hebben sommige fans de afgelopen weken de grenzen overschreden.

De trainer van Cambuur, Henk de Jong, is verontwaardigd over het gedrag van enkele fans. “Het is echt jammer dat enkele idioten geen verstand hebben. We willen als club een goed voorbeeld geven en laten zien dat we respectvol met elkaar omgaan. We moeten ons gedrag aanpassen aan de situatie en niet andersom.”

De Jong benadrukt dat de meeste fans van Cambuur respectvol en sportief zijn. “De meeste fans zijn geweldig. Ze steunen ons team en laten ons nooit in de steek. Maar helaas zijn er ook mensen die de grenzen overschrijden. We moeten ervoor zorgen dat dit niet meer gebeurt.”

De club heeft maatregelen genomen om te voorkomen dat er in de toekomst weer problemen ontstaan. Er is een nieuw beleid ingevoerd waarin staat dat supporters die zich niet aan de regels houden, worden verwijderd uit het stadion.

De Jong hoopt dat de fans begrijpen dat hun gedrag niet acceptabel is. “We willen dat onze supporters ons steunen, maar we willen ook dat ze respectvol met elkaar omgaan. We moeten samenwerken om ervoor te zorgen dat iedereen een leuke avond heeft.”