De Gemeente Den Haag regelt dit weekend mogelijke spoedopvang voor asielzoekers in Ter Apel.

De gemeente Den Haag heeft dit weekend een speciale regeling getroffen om asielzoekers in Ter Apel op te vangen. Deze spoedopvang is bedoeld om de asielzoekers te helpen die momenteel geen andere mogelijkheid hebben om een veilige plek te vinden.

De gemeente Den Haag heeft een overeenkomst gesloten met een lokale organisatie in Ter Apel om de asielzoekers op te vangen. De organisatie zal de asielzoekers onderdak bieden, voedsel en kleding verstrekken en hen helpen bij het zoeken naar een permanente oplossing.

De gemeente Den Haag heeft aangegeven dat deze spoedopvang alleen bedoeld is voor asielzoekers die geen andere optie hebben. De gemeente benadrukt dat deze maatregel geen vervanging is voor reguliere asielprocedures. De asielzoekers zullen worden geïnformeerd over hun rechten en plichten en zullen worden geholpen bij het aanvragen van asiel.

De gemeente Den Haag hoopt dat deze spoedopvang een stap is in de goede richting om asielzoekers te helpen. De gemeente benadrukt dat deze maatregel alleen bedoeld is als tijdelijke oplossing en dat de asielzoekers zo snel mogelijk geholpen moeten worden met het vinden van een permanente oplossing.