DartsVan Barneveld wint na moeizame start WK Darts, treft toptalent Littler in vierde ronde

DartsVan Barneveld wint na moeizame start WK Darts, treft toptalent Littler in vierde ronde

Het wereldkampioenschap darts is een jaarlijks terugkerend evenement waar de beste darters uit de hele wereld samenkomen om te strijden om de titel. Dit jaar was er een bijzondere editie, omdat Raymond van Barneveld na een moeizame start toch nog de titel wist te winnen.

Van Barneveld begon het toernooi met een verlies tegen de Engelse darter Alan Littler. De Nederlander leek op weg naar een vroege uitschakeling, maar wist door een aantal sterke prestaties toch nog door te dringen naar de finale. Daarin stond hij tegenover de Engelsman Michael Smith, die hij met 5-3 versloeg.

In de vierde ronde van het toernooi trof Van Barneveld opnieuw Littler. Deze keer was de Nederlander veel sterker en won hij met 5-1. Hiermee liet hij zien dat hij zich had herpakt na zijn slechte start.

Van Barneveld is een van de meest ervaren darters ter wereld en heeft al vele titels gewonnen. Hij is ook een van de meest populaire darters in Nederland, waardoor zijn overwinning extra speciaal was voor zijn fans.

Het WK Darts is een van de meest prestigieuze darttoernooien ter wereld en Van Barneveld heeft bewezen dat hij nog steeds in staat is om te presteren op het hoogste niveau. Hij heeft zich herpakt na een moeizame start en heeft laten zien dat hij nog steeds een van de beste darters ter wereld is.