Dariush Mehrjui, een bekende Iraanse regisseur, is in zijn eigen huis gestoken en overleden.

Dariush Mehrjui, een bekende Iraanse regisseur, is afgelopen week op tragische wijze overleden. Mehrjui, die in Iran geboren is en een van de meest invloedrijke regisseurs is geweest in de Iraanse filmgeschiedenis, is in zijn eigen huis gestoken.

Mehrjui was een van de eerste regisseurs die de Iraanse filmindustrie heeft veranderd. Hij was vooral bekend vanwege zijn films die de Iraanse cultuur en maatschappij weerspiegelden. Zijn films waren vaak gebaseerd op verhalen uit de literatuur en vertelden verhalen over liefde, familie en de strijd tegen onrecht.

Mehrjui’s films werden door critici over de hele wereld geprezen. Zijn meest bekende films zijn “The Cow” (1969), “The Cycle” (1974) en “The Tenants” (1976). Deze films hebben een grote invloed gehad op de Iraanse filmindustrie en hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van de Iraanse cinema.

Mehrjui was ook een van de eerste regisseurs die zich hard maakte voor de rechten van vrouwen in Iran. Hij maakte films over vrouwen die hun stem lieten horen tegen onrechtvaardigheid.

Het is een enorm verlies voor de Iraanse filmindustrie dat Mehrjui is overleden. Zijn films zullen altijd herinnerd worden als een belangrijk onderdeel van de Iraanse filmgeschiedenis.