Danny Masterson wordt door Bijou Phillips gedagvaard voor echtscheiding na veroordeling.

Danny Masterson, bekend van zijn rol in de sitcom That ’70s Show, is gedagvaard door zijn vrouw Bijou Phillips voor echtscheiding. De twee zijn al sinds 2011 getrouwd. Masterson werd eerder veroordeeld voor het misbruiken van vrouwen.

Volgens de documenten die bij de rechtbank zijn ingediend, heeft Phillips Masterson gedagvaard op basis van “onverdraaglijkheid”. Phillips heeft ook om alimentatie gevraagd, evenals de verdeling van hun gemeenschappelijke bezittingen.

Masterson werd in juni 2020 veroordeeld voor het misbruiken van vier vrouwen. Hij werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 45 dagen, maar werd uiteindelijk vrijgesproken omdat de rechter meende dat de aanklacht te laat was ingediend.

Hoewel de twee nog steeds getrouwd zijn, lijkt het erop dat hun relatie al geruime tijd onder druk staat. Phillips heeft in het verleden openlijk gesproken over haar strijd met depressie en angststoornissen, die volgens haar veroorzaakt werden door Masterson’s misbruik.

De twee hebben nog geen commentaar gegeven over de echtscheidingsaanvraag, maar het lijkt erop dat hun relatie definitief voorbij is. Het is nog onduidelijk of de twee een financiële regeling zullen treffen, maar het lijkt erop dat Phillips alimentatie wil.

Het is tragisch dat een relatie die zo lang heeft geduurd zo’n tragisch einde heeft gevonden. Hoewel Masterson vrijgesproken is, lijkt het erop dat de schade die hij heeft aangericht niet meer te herstellen is.