Dafne Schippers maakt haar debuut als analist bij NOS tijdens het WK Atletiek

Dafne Schippers heeft een nieuwe uitdaging aangenomen. De Nederlandse atlete maakt haar debuut als analist bij de NOS tijdens het WK Atletiek in Doha.

De tweevoudig wereldkampioene en olympisch kampioene op de 200 meter is al eerder als commentator te zien geweest bij de NOS. Maar nu gaat ze een stap verder en wordt ze een vaste analist.

Schippers is enthousiast over deze nieuwe uitdaging. Ze zegt: “Ik ben heel blij dat ik de kans krijg om mijn kennis en ervaring als atlete te delen met het publiek. Ik ben er klaar voor om mijn stem te laten horen tijdens het WK Atletiek.”

De NOS is ook blij met de komst van Schippers. De directeur van de NOS, Jan de Jong, zegt: “We zijn verheugd dat Dafne Schippers ons commentatieteam versterkt. Ze is een geweldige atlete met veel ervaring en kennis. We zijn ervan overtuigd dat ze een waardevolle bijdrage zal leveren aan onze verslaggeving.”

Het WK Atletiek begint op 27 september in Doha. Schippers zal samen met andere analisten commentaar leveren op de prestaties van de atleten. Het commentaar van Schippers zal te zien zijn op NOS.nl, NPO 1 en NPO 2.