D66 stelt wetsvoorstel in om levenseindebegeleiding toe te voegen aan voltooid leven

D66 stelt wetsvoorstel in om levenseindebegeleiding toe te voegen aan voltooid leven

De liberale partij D66 heeft een wetsvoorstel ingediend om levenseindebegeleiding toe te voegen aan voltooid leven. Het doel van dit voorstel is om mensen die kiezen voor een voltooid leven, te helpen bij het verwerken van hun beslissing.

Voltooid leven is een term die wordt gebruikt om te verwijzen naar het beëindigen van het leven met behulp van medische hulp. Het is een optie die mensen kunnen overwegen als zij lijden aan een ernstige, ongeneeslijke ziekte waarvoor geen behandeling meer mogelijk is.

Het wetsvoorstel van D66 stelt voor om levenseindebegeleiding toe te voegen aan voltooid leven. Deze begeleiding zou mensen moeten helpen bij het verwerken van hun beslissing om een voltooid leven te kiezen. De begeleiding zou bestaan uit psychologische ondersteuning, informatie over de mogelijkheden en gesprekken met artsen en familieleden.

D66 stelt dat deze begeleiding cruciaal is voor mensen die kiezen voor een voltooid leven. Ze stellen dat mensen die deze keuze maken, recht hebben op professionele ondersteuning om hen te helpen bij het verwerken van hun beslissing.

Het wetsvoorstel van D66 wordt momenteel onderzocht door de Tweede Kamer. Als het wordt aangenomen, zal het een belangrijke stap zijn in de richting van meer medische ondersteuning voor mensen die kiezen voor een voltooid leven.