Cyberaanval op Internationaal Strafhof gericht op spionage en ondermijning

Cyberaanvallen zijn een steeds groter wordend probleem in de wereld. Het Internationaal Strafhof (ICC) is het laatste slachtoffer geworden van een cyberaanval die gericht was op spionage en ondermijning.

De aanval vond plaats in maart 2021 en was gericht op het ICC-netwerk. De aanval werd uitgevoerd door een groep hackers die bekend staan als ‘APT29’. Deze groep is verantwoordelijk voor verschillende cyberaanvallen op verschillende organisaties over de hele wereld.

De aanval op het ICC was gericht op het verzamelen van informatie over de werkzaamheden van het ICC. De hackers gebruikten verschillende technieken om toegang te krijgen tot het netwerk en informatie te verzamelen. Ze gebruikten ook phishing-technieken om informatie te verzamelen van medewerkers van het ICC.

De aanval werd ontdekt door het ICC en de Nederlandse Nationale Cyber Security Centrum (NCSC). Ze hebben samengewerkt om de aanval te onderzoeken en te voorkomen dat er meer schade wordt aangericht.

Het ICC heeft een verklaring uitgegeven waarin staat dat de aanval geen invloed heeft gehad op de werkzaamheden van het ICC. Ze hebben ook aangegeven dat ze alle nodige maatregelen hebben genomen om toekomstige aanvallen te voorkomen.

Het is belangrijk dat organisaties zoals het ICC hun beveiligingsmaatregelen blijven versterken om cyberaanvallen te voorkomen. Cyberaanvallen kunnen ernstige gevolgen hebben voor organisaties, dus het is belangrijk dat organisaties hun beveiligingsmaatregelen blijven verbeteren om zich te beschermen tegen cyberaanvallen.